Legofiguurtje dat een boek leest met de titel Spooky Tales

In 2019 begon ik met het cureren van de  zin(nen) van de boeken die ik las, en tweette ik mijn leesvoortgang onder de hashtag #BoekPerWeek. Sindsdien ben ik flink meer gaan lezen: na 66 boeken in 2019,  las ik daarna iets meer dan honderd titels per jaar. Het hielp om een leesdoel te hebben en de voortgang bij te houden via een leesapp  – ik gebruik vooralsnog Goodreads, die mij ook constant herinnert aan mijn eigen reading challenge. Intussen heb ik Twitter verlaten, maar ‘toot’ ik nog wel de zinnen via Mastodon.

Het is fijn om een stevig leesritme te hebben: zo is de kans groot dat ik flink veel kan ‘afwerken’ van mijn leeslijst. Tegelijk is dat ook wat me een klein beetje tegenstaat: om mijn target te halen, laat ik geregeld een titel, waar ik eigenlijk erg benieuwd naar ben, liggen en kies ik in plaats daarvan een jeugdboek of stripboek, of ander werk dat ik snel uit heb. Soms levert dat heel mooie leeservaringen op, zoals afgelopen jaar. Maar ik vind ook jammer dat ik daardoor aan andere boeken nog niet ben toegekomen.

Daarom maak ik van mijn leeschallenge voor 2023 niet een kwantitatieve, maar een kwalitatieve uitdaging. Ik heb nu een (virtuele) stapel van boeken, die ik eerst gelezen wil hebben voordat ik aan een nieuwe titel begin.  Dat lijkt simpel, maar het is best lastig om de enthousiaste aanbevelingen van andere lezers te negeren. Afijn, we gaan zien of het lukt.

Hieronder verzamel ik dit jaar weer de zinnen die me daaruit bijblijven. Dit overzicht werk ik dus regelmatig bij.

Bekijk ook:
2019: jaaroverzicht
2020: jaaroverzicht en terugblik
2021: jaaroverzicht en terugblik
2022: jaaroverzicht en terugblik
Het hoe en waarom van #DeZinVanHetBoek

Blogpost voor het eerst gepubliceerd op 3 januari 2023
Meest recente galerij-update: 28 december 2023

#DeZinVanHetBoek 2023
Getagd op:                                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *